Concept

iNSPIRATIE

Geïnspireerd door het zonneprotocol bij de instellingen voor kinderen, zoals kinderopvang en BSO’s, heeft Happy Sunshine een formule ontwikkeld speciaal voor de gevoelige en kwetsbare kinderhuid die ook nog eens hoogwaardig, efficiënt en betaalbaar is.

Omdat deze kinderen bij de kinderopvangorganisaties zo vaak worden ingesmeerd met deze crème, moet de zonbescherming wel geschikt zijn voor de gevoelige huid. En dat is precies wat de producten van Happy Sunshine zijn.

HET ZONNEPROTOCOL

In Nederland hebben de instellingen voor kinderen zoals een kinderopvang en BSOs een zonneprotocol of protocol UV-intensiteit opgesteld. In dit protocol wordt duidelijk beschreven hoe de instelling en het personeel om gaat met zonnebescherming voor de kinderen, met als doel het voorkomen van verbranding in de zon. Dit protocol is opgesteld op basis van de adviezen van het KWF kankerbestrijding.

Factor 30 versus factor 50

Happy Sunshine 2.0 heeft een veilige zonnefactor 30. Het verschil tussen zonnefactor 30 en zonnefactor 50 is niet zo groot als vaak wordt gedacht. Factor 30 beschermt voor 96,6%, factor 50 voor 98%. Het verschil in bescherming is dus minimaal. Het verschil in product samenstelling is daarentegen wel merkbaar aanwezig. Om een zo veilig en natuurlijke mogelijke crème te maken die nog steeds goed smeerbaar is, niet plakt en geen witte was achterlaat, moet het gebruik van bepaalde bestanddelen worden vermeden, die normaliter nodig zijn om een crème van zonnefactor 50 te voorzien. Om de Happy Sunshine sun cream 2.0 veilig, beschermend en daarnaast nog prettiger in het gebruik te maken, is voor de verbeterde formule gekozen voor de beschermende zonnefactor 30. Het gebruik van een zonnefilter 50 in producten brengt, naast een lagere gebruiksvriendelijkheid, ook een risico met zich mee. Onderzoek wijst uit dat men bij het gebruik van een zonnefactor 50 onterecht denkt langer beschermd te zijn tegen de zon en dus minder snel geneigd is om zich vaker in te smeren. Hierdoor wordt de kans op verbranding door de zon en andere huidklachten vergroot.

HET ONSTAAN VAN HAPPY SUNSHINE

De persoon achter Happy Sunshine is Melissa Tan, zelf moeder van 4 jonge kinderen en een passie en affiniteit voor zonnecosmetica. Melissa heeft jarenlang ervaring bij grote beauty multinationals en was onder de indruk van het zonneprotocol bij de instellingen voor kinderen.

Rekening houdend met de budgetten binnen deze instellingen wilde zij graag dit zonneprotocol en de instellingen steunen door een hoogwaardig, efficiënt en betaalbaar zonneproduct te ontwikkelen. Na veel research te hebben gedaan naar de optimale ingrediënten-mix en de wensen van een teer kinderhuidje, is Happy Sunshine overtuigd het ideale zonneproduct te hebben ontwikkeld voor zowel de instellingen als voor de consument.

Een zonnelijn voor iedereen die de gevoelige kinderhuid optimaal wil beschermen. Inmiddels gaan we met trots onze 7e zonneseizoen in en smeren we meer dan 500 kinderdagverblijven en ruim 15000 kinderen HAPPY insmeren.